Send   Print

فاکتور‌های زیادی دخیل‌اند تا هر کس برای خودش رسانه‌ای را انتخاب کند تا خبر‌های روز دنیا را در آن جستجو کند. در ایران به دلیل فیلترینگ گسترده این انتخاب‌ها از کاربران ایرانی گرفته شده است و به سایت‌هایی به تعداد انگشتان دو دست محدود می‌شود.

در این نوشتار قصدم مقایسه‌ی کار خبری دو رسانه‌ی فارسی زبان بی‌بی‌سی فارسی و رادیو زمانه‌ی نوپا است. گرچه شاید این مقایسه اطلاعات وسیع در زمینه‌ی روزنامه‌نگاری را لازم داشته باشد اما به عنوان یک کاربر جوینده‌ی اخبار ایران در وب به این دو سایت نگاه می‌کنم.

سایت بی‌بی‌سی با اعتبار و قدمت بیشتر و استفاده از نام کهن کمپانی خبرپراکنی بریتانیا نزد ایرانیان شناخته‌شده‌تر و خاطره انگیزتر است. اما با خودم امشب فکر می‌کردم چه شده که چندی است من برای خواندن اخبار ایران به رادیو زمانه مراجعه می‌کنم؟ شاید دلیل اول آن به‌روز نبودن بی‌بی‌سی فارسی در اغلب اوقات است. خیلی وقت‌ها خبری مهم در ایران تیتر اول سایت‌های خبری قرار می‌گیرند و در بی‌بی‌سی انگلیسی هم به آن اشاره می‌شود و بی‌بی‌سی فارسی هنوز به‌روز نیست. آخرین مورد آن دستگیری تعداد زیادی از فعالین حقوق زنان بود که در بی‌بی‌سی انگلیسی به آن اشاره شده بود و کارکنان بخش فارسی متاسفانه به روز نبودند.

دلیل دوم که امشب به آن رسیدم شاید این باشد که زمانه ایرانی‌تر است. منظورم از ایرانی‌تر بودن اینست که اخبار ایران را کاملن زیر ذره‌بین می‌گذارد و خبر‌های هنرمندان ایران را به دقت پوشش می‌دهد. چیزی که تقریبن در بی‌بی‌سی کمتر دیده می‌شود. هنرمندان ایرانی، فعالیت‌هایشان، بزرگداشت‌هایشان، یادبودشان و اخبار هنری و فرهنگی و سیاسی ایران در رادیو زمانه برای من جذابیت بیشتری نسبت به رسانه‌های دیگر دارد. پیوند رادیو زمانه با بلاگستان ایرانی باعث شده است اخبار ایران را دقیق‌تر و از چشم خود ایرانیان برای دیگر ایرانیان دور از وطن بازگو کند. اینست که این روزها من اخبار ایران را در رادیو زمانه پی می‌گیرم. چرا که او را آیینه‌ی شفا‌ف‌تر و به‌روزتری می‌بینم. برای دوستان خوبم در رادیو زمانه آرزوی موفقیت دارم.