Send   Print

پنجم اوت سال 1906 ميلادی (14 مرداد 1285 هجری خورشيدی)، مظفرالدين شاه قاجار سرانجام فرمان مشروطيت را امضا كرد. بعدن قانون اساسی تدوين و نخستين جلسه مجلس شورا در كاخ گلستان با حضور مظفرالدين شاه تشكيل شد و بر سردر ورودی عمارت مجلس در ميدان تاريخی بهارستان تابلوی « عدل مظفر » قرار گرفت ( كه پس از انقلاب 1357 اين تابلو كه لزوما مفهوم مظفرالدين شاه را نداشت از آنجا برداشته شد و درباره سرنوشت آن كه از آثار تاريخی وطن است مطلبی اعلام نشده است). مظفرالدين شاه كه به بيماری سل دچار بود در همين سال درگذشت.

اين نخستين بار نبود که ايران دارای پارلمان می‌شد؛ در دوران اشكانيان،حكومت ايران مشروطه بود و برای تصويب قوانين و انتصابات مهم حتی تعين شاه دو مجلس وجود داشت که مجلس عالی‌تر را مهستان (سنا) می‌خواندند.

Iranians History on this day
سایت رسمی یکصدمین سالگرد مشروطیت
بهمن آقا درباره‌ی سالگرد مشروطیت

عکس: سردر مجلس شورای ملی
پ.ن. من و شما چقدر از تاریخ بدون دروغ مشروطیت را می‌دانیم؟ چقدر در کتاب‌های تاریخ مدرسه درباره‌ی مشروطیت نوشته‌ شده بود؟ هیچ. من آنچه می‌دانم صرفن در اثر خواندن رمان خانوم مسعود بهنود است. شاید وقتش باشد که تاریخ بدون دروغ قجر را و پهلوی را به صورت جدی مطالعه کنیم. در کتاب‌های درسی که به جز مشتی خزعبلات بهمان چیزی تحویل ندادند.